Senaste inlägg

  • Spa med salt och ljusterapi i Stockholm
    Spa med salt och ljusterapi i Stockholm
    För ett tag sedan var jag bjuden av min mamma på en mysig spa dag i Gamla stan i Stockholm. Behandlingen var att man satt i ett lugnt...
    Skriven av  |  0 Kommentar

Aktuella kommentarer

Det finns ingen kommentar

Följ oss på FacebookAlla hjärtans dag 14/2

Alla hjärtans dag 14/2

Nu står kärlekens dag på glänt, ja ni vet vad jag menar alla hjärtans dag. En del ser det som en riktigt underbar dag då man får uppvakta någon man tycker om. Andra ser det bara som en dag för affärerna. Jag ser på dagen så här.

Man ska inte ställa för mycket krav eller förvänta sig något, utan se dagen som en dag då inget stress och press får ske. Alltså om man vill överraska så ska det vara på helt egna beslut, det räcker med en liten lapp på kylskåpet med något gulligt skrivet, eller ett telefonsamtal till någon vän eller släkting. En liten gest är allt som behövs, och visst är det så att man vill slå på stort så är det inget fel. Men det ska kännas rätt. och att kanske baka en kaka till sig själv är alldeles rätt. Det är bara du som vet hur kärlek och vänskap ska få utryckas. Här kommer en liten bild på en enkel kladdkaka som vi kalasade på förra alla hjärtans dag som ligger på det vackra fatet Provence ifrån danska Chick Antique.

Här nedan kommer receptet på denna ljuvliga franska kladd chokladkaka ifrån Rosendals trädgårdscafe.

100 g. smör, 3 dl.strösocker, 2 ägg, 2 tsk. vaniljsocker, 5 msk. kakao, 3/4 dl.blå vallmofrön, 1 1/2 dl. vetemjöl, en nypa salt.

Alla ingredienser blandas i det smälta smöret. Häll smeten i en smord form. ( ca. 23 cm. i diameter.) Bred smeten ända ut i kanterna.

Grädda kakan i 175 c. i cirka 30 min. Pudra kakan med florsocker före serveringen. Servera med vispad grädde.

Mums mums.

Inlägg av Alexandra Öngider |  0 Kommentar
 

Kommentarer(0)

Det finns inga kommentarer

 

Skicka en kommentar

Skicka

 
top